Stadsarchief Amsterdam de Bazel

De Bazel

Stadsarchief Amsterdam de Bazel aan de Vijzelstraat 32 is een monumentaal gebouw. Met het Koninklijk Paleis op de Dam, het Rijksmuseum en het Scheepvaartmuseum behoort het tot de meest indrukwekkende historische gebouwen van de stad Amsterdam!

Het Stadsarchief Amsterdam herbergt momenteel een luxe conferentiecentrum met een chique, klassieke uitstraling.
De grote Koningszaal en de zes aangrenzende zalen zijn allen in hun oude grandeur teruggebracht en zijn een bijzondere locatie voor uw zakelijke bijeenkomst, vergadering of trouwreceptie. Met hun prachtige parketvloeren met inlegwerk, stucplafonds met kroonluchters, fraaie schouwen, stijlvolle schilderijen, unieke glas-in-loodramen en door de architect ontworpen Art Deco stoelen en vergadertafels waant u zich terug in de verfijnde chique uit het begin van de twintigste eeuw.

Reeds sinds februari van het jaar 2014 worden er maandelijkse in de grote hal van het stadsarchief meesterpianist concerten gehouden, een initiatief in samenwerking met de directeur Marens Engelhard en zijn team van medewerkers. Deze culturele bijdrage in de stad is een enthousiaste nieuwe aanwinst van het Stadsarchief Amsterdam waar menigeen naar tevredenheid van geniet en als mooie ervaring samen deelt.

Piano recitals elke 2e vrijdag van de maand om 17:30 uur in de grote Hal van het Stadsarchief Amsterdam de Bazel .

Events

Adres

Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

Website

http://www.debazelamsterdam.nl

Telefoon

020-2511800