KERSTCONCERT IN HET RIJKSMUSEUM VAN OUDHEDEN Zondagochtend 18 december 2016 om 10.30 uur

Uylenspyghel Classics (UC) presenteert elke 2e maand een klassiek concert in de Leemanszaal van het RMO te Leiden. Het initiatief is bedoeld om jonge aanstormende meester-musici een intiem podium en het publiek kleinschalige klassieke concerten aan te bieden. Aanvang concert zondagochtend om 10.30 uur tot ca. 11.45 uur.
uitvoerend artiest

Valentina Tóth 'Tiende van Tijl' 2016kerst-bellen UC
VALENTINA TOTH  piano

programma:

W. A. Mozart – 12 Variaties in Es groot, op het thema
 “La belle Françoise”

F. Schubert – Sonate in c klein – I. Allegro II. Adagio

M. Ravel – Uit: Miroirs – III. Une Barque sur l’Ocean IV.

Alborada del Gracioso V. Vallée des cloches

Valentina Tóth bekend van het AVROTROS Televisie programma ‘De Tiende Van Tijl’, speelt het aanstaande Kerstpianorecital in het RMO te Leiden.Valentina (1994, Leeuwarden) doet momenteel haar master pianostudie aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Jan Michiels. Voor dat Valentina naar Brussels vertrok studeerde zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver. Valentina begon met pianospelen op haar 12e. Op haar 15e trad zij op voor de American Community Trust in Carnegie Hall, New York en trad ze op voor Menahem Pressler tijdens het Edisongala Klassiek 2009. Valentina gaf in 2015 een solo-optreden tijdens de Effie Awards in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Op haar 18e bracht Challenge Classics haar in diverse landen lovend ontvangen debuut-cd “Hungarian Horizon” uit, met werken van Béla Bartók en Zoltán Kodály. Valentina mocht voor deze cd een Diapason d’Or in ontvangst nemen.

Naast optreden als soliste, treedt Valentina ook vaker op als Kamermusicus met het trio Menotti. Valentina soleerde met het Fries Symfonieorkest en het Haydn Jeugd Strijkorkest in Nederland Mozarts 12e pianoconcert. In 2011 maakte BNN een documentaire over Valentina (‘Je zal het maar zijn’), waarvoor ze een concert mocht geven op de Yehudi Menuhin School in Engeland. Valentina maakte en speelde in opdracht van het Prinses Christina Concours de muziektheatervoorstelling
“Voor alsnog Onvoorwaardelijk”. Deze voorstelling werd tijdens het Prinses Christina Concours 2016 in alle finales gespeeld.

tothRMO

RMO – jong en oud kunnen de concerten bezoeken in de Leemanszaal, er staat een prachtige Blüttner 2.40 piano – Entree: volwassenen €17,50 (excl. museumbezoek) – studenten €10,00 (op vertoon van geldige collegekaart, excl. museumbezoek) – jongeren tot 18 jaar gratis, excl. museumbezoek (beneden 10 jaar onder begeleiding volwassene) Kaartverkoop: reserveren via info@uylenspyghelclassics.nl of op de dag van het concert aan de kassa van UC ingang museum (geen voorverkoop) Overige data: 20 november 2016 en op 18 december 2016 – Uitvoeringen zijn altijd op zondagochtend 10.30 uur.

Verdere informatie: dhr. Armand Gouvernante van Raders – 06 53474759