Toru Oyama

TORU OYAMA is een Japanse pianist die bij professor Alan Weiss van het Utrechts Conservatorium is afgestudeerd als Meesterpianist en als ‘ magnificient musician of deep culture and intelligence’ te boek staat. Toru Oyama heeft een bijzonder touché oor/hand coördinatie. Toru wordt ook warm omschreven door Prof. Juilian Jacobson van het Piano and Chamber Music Royal College of Music London: ‘It gives me great pleasure to recommend Toru Oyama’ . Toru heeft zich ontwikkeld tot een serieus en denkend pianist met een imponerend groot repertoire van grote klassieke uit de piano literatuur. Toru Oyama’s spel  evalueert zich tot een zeer persoonlijk en constante warmte in zijn expressie. Alom staat Toru bekend al een innemend en bescheiden mens waar integriteit zich uit in zijn uitvoeringen.

Toru Oyama is naast solist ook een actieve en veel gevraagde kamermuzikant en begeleider van collega musici. In geheel Europa geeft Toru regelmatig zijn meester-pianorecitals: in Nederland, België Engeland Wales, Indonesië en in zijn eigen land Japan. Zijn brede spectrum vanuit de romantiek als Impressionisme bestrijkt componisten zoals, Chopin, Mozart, Beethoven, Fauré, Ravel, Debussy. Naast zijn schitterende optredens is Toru Oyama ook zeer actief als docent aan jonge aanstormend pianotalent. Bovendien geeft hij vele Masterclasses aan het Jakarta Conservatoire of Music. Ook was hij een uitmuntende deelnemer aan het Bandung Piano Festival en later jureerde hij bij het Bandung French Piano Competition in 2013. Last but not least, Toru is tevens afgestudeerd in de Engelse Literatuur aan de Keio University of Tokyo.

UYLENSPYGHEL CLASSICS is trots deze unieke muzikant aan het publiek te mogen presenteren en spreekt de hoop uit dat Toru Oyama dat nog in lengte van dagen zal doen.

Events

Video

Externe links

Instrument

  • Piano