Sofja Gülbadamova

Sofja Gülbadamova, prijswinnares van vele internationale competities in onder andere USA, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Rusland, won in 2008 de 1e prijs bij twee prestigieuze piano competities in Frankrijk: De Internationale piano Competitie ‘Aix-en-provence’ en de 6e Internationale Francis Poulenc piano competitie, waarbij zij tevens de prijs voor de beste interpretatie van Poulenc muziek ontving. In Wenen Oostenrijk werd Sofja beloont met de Grand Prix van het ‘Rosario Marciano International competition’. Een paar maanden later won Sofja de 2e prijs bij piano competitie “André Dumortier” in België. Tijdens de zomer van 2012 nam Sofja deel aan het zo belangrijke Europees pianofestival “Rarities of piano music” te Husum Duitsland, daar voerden ze haar debuut recital uit, te weten van Cabriel Fauré, Reynaldo Hahn, Claude Delvincourt, Ernst von Dohnányi, Claude Debussy en Francis Poulenc, het geheel werd door zowel de pers als het publiek buitengewoon lovend ontvangen.

In juni 2012 lag er alweer een nieuwe uitnodiging van het ‘Liszt en Provence” in Frankrijk op haar te wachten: daar gaf zij twee recitals waaronder alle ballades van Chopin, Brahms, Liszt als wel die van Debussy en Fauré. Direct daarop volgend het Great Lakes Chamber Music Festival in Detroit USA waar ze samen speelde met James Tocco, Yehonatan Berick en David Geringas. In november 2012 gaf Sofja Gülbadamova gehoor aan de uitnodiging in Argentinië en trad op in de kamermuziek formatie “Semana musical Llao Llao”. Sofja maakte opnames in Rusland, Amerika, Polen, Frankrijk en Duitsland. Zo ook haar televisie en radio opnames waaruit diverse cd werden geproduceerd: Deze werden onder anderen in Duitsland en Frankrijk uitgegeven door Passavant Music recording company. Sofja Gülbadamova is geboren in Moscow in het jaar 1981, alwaar ze ook haar muzikale carrière begon op de Gnessins Special Muziekschool bij Mikhail Khokhlov. Ze vervolgde haar opleiding aan de Musikhochschule Lübeck onder tutor schap van de befaamde Amerikaanse leraar James Tocco. Daarna trok zij naar het Parijse Conservatorium en studeerde onder Jacques Rouvier alsmede ging zij naar ‘Ecole Normale de Musique’ en studeerde onder de beide grootmeesters Guigla Katsarava en David Lively. Haar beloning was de felbegeerde beurs van het “Zygmunt Zaleski Foundation”…

Sofja Gülbadamova’s spel getuigt van „poëtische schoonheid“ en van een „frappante muzikaliteit, klankvoorstelling, een diep ontspannen pianistiek, terwijl haar palet verrassend veelzijdig is”. Aldus één kritiek, en die wordt door menige recensent onderschreven – ook zij wisten zich door haar vertolkingen overweldigd. Na voltooiing van haar opleiding in Moskou, studeerde zij in Lübeck en in Parijs.

Sofja Gülbadamova verwierf talrijke prijzen bij concoursen in de Verenigde Staten, Spanje, Rusland, Oostenrijk, België. In 2008 won zij, 27 jaar oud, twee concoursen: le premier prix du Concours International de piano d’Aix-en-Provence en die van de International Piano Competiton Francis Poulenc in Parijs. Zij treedt met groot succes op in heel Europa als ook in Rusland en Zuid-Amerika, en nam meerdere cd’s op die steeds lovend zijn ontvangen.

Programma

Recital with works by E. Grieg, P. Tchaikovsky, E.von Dohnányi and R. Schumann

Events

Prijzen / Resultaten

  • 2008 - Le premier prix du Concours International de piano d’Aix-en-Provence
  • 2008 - International Piano Competiton Francis Poulenc in Parijs

Video

Externe links

Instrument

  • Piano