Anastasia & Dessy

Anastasia & Dessy

De Bulgaarse pianiste Dessy Radeva studeerde aan het Conservatorium in Sofia bij Iovcho Krushev en Julia en Konstantin Ganevi. Zij behaalde aan hetzelfde instituut haar solistendiploma bij Altanas Kurtev en Savka Shopova, wiens assistente zij was. In 2002 slaagde Dessy voor het tweede fase diploma aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar zij studeerde bij Naum Grubert.
Masterclasses volgde zij bij George Demus, Peter Rosel, Georgy Sandor, Abbey Simon, Christian Zacharias, Vladimir Tropp en Lazar Berman.

Dessy was prijswinnares tijdens het zevende internationale EPTA-Pianoduet Concours in Torhout (België) en tijdens internationale concoursen in Stresa, Senegalia en Marsala (Italië). Zij soleerde in pianoconcerten van Liszt, Ravel en Saint-Saens bij orkesten in zowel Nederland als Bulgarije. Samen met Rixt van der Kooij speelde zij Carnaval des Animaux van Saint-Saens voor twee piano`s en orkest in De Doelen in Rotterdam.
Als soliste en in kamermuziekverband gaf zij concerten voor de Youri Egorov Stichting in Amsterdam, het Europees Podium voor Jonge Musici te Brussel en in De Suite Muziekweek in de IJsbreker. Verder gaf Dessy een groot aantal recitals en werkte zij mee aan verscheidene opnamen voor de Bulgaarse televisie.
Zij speelde samen met fluitiste Romana Goumare en violiste Anastasia Kozlova. Met de laatste vormt zij een professioneel duo en speelde o.a bij Parktheater Alphen a/d Rijn.

Dessy & Anastasia
Dessy & Anastasia

De in Sint Petersburg geboren Anastasia Kozlova is een nazaat van een muzikale familie.
Haar moeder, Tatiana Tower, is een wereldberoemd solo-harpiste, die in het Leningrad Philharmonish Orkest speelt, overal ter wereld concerten en masterclasses geeft en doceert aan het Conservatorium te Leningrad. Haar vader, Boris Kozlov, is contrabassist in het Leningrad Philharmonish Orkest en doceert aan hetzelfde Conservatorium.

Op zevenjarige leeftijd werd Kozlova toegelaten tot de Muziekschool voor begaafde kinderen (verbonden aan het Conservatorium van St. Petersburg), met als hoofdvak viool.
Samen met haar moeder speelde ze al snel duetten op grote podia in binnen- en buitenland. In 1993 verhuisde het gezin Kozlov naar Nederland. Boris Kozlov werd aanvoerder van de contrabassen bij het Radio Symphonie Orkest.
In 2003 behaalt zij op 23-jarige leeftijd het diploma voor Uitvoerend Musicus en wordt zij toegelaten tot de 2e fase: de opleiding tot Master of Music.
Kozlova treedt regelmatig op in Nederland, zowel met orkest als samen met bekende pianisten als Evelina Vorontsova, Frans van Ruth, Elena Bezprozvannykh, Bernd Brackman. Ze bespeelt een Carlo Ferdinando Landolfi viool uit 1763, in bruikleen gekregen van het Nederlandse Muziek Instrumenten Fonds. Zij speelde o.a. samen met de pianiste Dessy Radeva.

Externe links

Instrumenten

  • Piano
  • Viool